Recensie Dream again – Mona Kasten (Again #5)

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij in ruil voor mijn mening. Dit beïnvloedt uiteraard op geen enkele manier mijn mening.

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
Genre: Feelgood, Roman
Bladzijdes: 472

Prijs: € 20,00
Waardering:★★★★★

Waar gaat het boek over?

Jude Livingston keert verslagen terug naar huis: haar droom om actrice te worden is in duigen gevallen. Ten einde raad trekt ze in bij haar broer in Woodshill en loopt ze uitgerekend haar ex tegen het lijf. Jude en Blake waren ooit een stel, tot zij besloot om haar dromen na te jagen in Los Angeles en hem achterliet – een keuze die hij haar nooit heeft vergeven. Hun aantrekkingskracht blijkt nog net zo sterk als vroeger, maar zijn ze er klaar voor om hun harten weer op het spel te zetten?

Mijn mening

Als er een serie is die ik in mijn hart heb gesloten is het de serie Again van Mona Kasten. De personages, de schrijfstijl en de gebeurtenissen, alles is perfect. Hoewel niet elk boek even goed beviel heb ik wel van elk deel genoten. Na een tijdje wachten is dan nu ook eindelijk het vijfde, tevens laatste deel helaas, uitgekomen.

In Dream again volgen we het verhaal van Jude Livingston en Blake Andrews. Dream again gaat erover hoe krachtig dromen kunnen zijn en hoe sommigen in vervulling gaan, veranderen of stuk vallen. Het gaat om de droom om te acteren van Jude en de basketbal droom van Blake. Blake leerden we al kennen in Hope again en hij had toen al mijn hart gestolen. Aan alles was te merken dat hij veel te vertellen had en zoals ik al gehoopt had kwam dat in dit deel aan bod. We lezen zijn verhaal wel via Jude, maar het komt wel breed aan bod.

Net zoals in de andere delen van de again serie van Mona Kasten zijn de personages die in dit deel aan bod komen goed uitgewerkt. Jude is een sterke vrouw, maar gebroken in het verleden. Haar droom is in deugen gevallen en vol met schaamte keert ze terug naar haar broer in Woodshill. Voor iedereen houdt ze de schijn op, maar er zijn verschrikkelijke dingen gebeurd in Los Angeles die ze een plekje probeert te geven. Ze trekt in bij haar broer Ezra. Ezra woont samen met Blake, Otis en Cameron. Blake en Jude waren ooit een stel, maar Jude brak zijn hart toen ze haar dromen ging najagen in Los Angeles. Twee zielen gebroken door de pijn en beide nooit echt geheeld.

Jude is een fijn personage om over te lezen. Je kan haar volgen en je kan je echt inleven in haar gedachtegang. De gedachtes en de emoties zijn puur en levensecht. Soms komt ze wat te dramatisch over, maar ergens zijn die gevoelens ook wel weer te begrijpen. Voor mij is Blake de ster in dit verhaal en had ik graag wat scènes vanuit zijn oogpunt gelezen. Blake is sterk neergezet en komt over als een gevoelige, sterke, maar gekwetste jongen. Beide personages maken een duidelijke groei door.

Al mijn problemen en ik waren maar een klein stipje in het grote geheel. Op de een of andere manier was dat een geruststellende gedachte.

De schrijfstijl van Mona Kasten is vlot en leest lekker weg. De emoties zijn levensecht beschreven en je ziet het verhaal als een film voor je gebeuren. Het thema dromen is duidelijk en er zitten een paar mooie anekdotes in. Dat je ook in dit deel vooraf al een beetje kan voorspellen hoe het gaat verlopen is helemaal niet erg, je geniet van de weg er naar toe en het is fijn dat je niet hoeft te gissen naar de uitkomst. In een boek als dit vergroot dat voor mij alleen maar het plezier. De andere thema’s die in dit deel aan bod komen zijn vergelijkbaar met de eerdere verhalen, maar daardoor niet hetzelfde. Het is duidelijk dat Blake en Jude een geschiedenis hebben samen, maar we weten niet direct wat er gebeurd is. Door middel van flashbacks kom je er langzaam achter wat er gebeurd is. Deze manier van vertellen is fijn en verhoogd de spanningsboog een beetje.

We hadden allebei geleerd hoe ongelofelijk krachtig dromen konden zijn. Sommigen gaan in vervulling. Andere veranderden. Weer andere gingen kapot. En sommige werden met veel moed en hard werken weer gelijmd. Je moest jezelf er alleen toe zetten en mocht niet opgeven. En als je dat toch deed, moest je mensen om je heen hebben die je hielpen om de weg terug te vinden.


Heb jij de serie van Mona Kasten al gelezen? Indien je nieuwsgierig bent geworden kun je dit laatste deel via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge