Waar ik naar uit kijk zomer 2021 – LS Amsterdam

De zomer moet nog goed en wel moet beginnen, komen de uitgeverijen langzaam met hun zomerbrochure uit. Benieuwd naar welke boeken ik uit kijk? Vandaag behandel ik de boeken bij uitgeverij LS Amsterdam

Met een beetje geluk – Tamara Haagmans
Wanneer de tante van Nicole overlijdt, erft ze een klein pretpark. Hoewel het park in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park een tweede kans te geven. Maar Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen om het park aan hem te verkopen.
En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniella, die met een fantastisch idee komt om het park te redden.

Mimic – Daniel Cole
1989. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adem Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar met een bizarre passie voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis (zoals De Denker en de Pietà) door middel van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af.
Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan als de zaak wordt heropend. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter en hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan zijn ooit had verwacht…

De poppenshow – M.W. Craven
In het Engelse Lake District blijkt een seriemoordenaar mensen levend te verbranden in de prehistorische steencirkels. Hij laat geen sporen na en de politie heeft geen enkele aanwijzing. Dan ontdekt men dat er in de verkoolde overblijfselen van het derde slachtoffer een naam staat gekerfd: Washington Poe.
Tegen wil en dank wordt Poe, een afgedankte detective, gekoppeld aan een briljante, maar sociaal onhandige partner: Tilly Bradshaw. Samen ontdekken ze een spoor dat alleen voor Poes ogen bestemd is.

De perfecte bruiloft – Katy Birchall
Sophie Breeze heeft de gekste, maar leukste baan van de wereld: ze helpt bruiden om hun de mooiste dag van hun leven te geven. Maar wanneer ze wordt aangenomen voor de organisatie van de bruiloft van lady Cordelia Swann, verdwijnt haar enthousiasme als sneeuw voor de zon. Cordelia doet namelijk alles om Sophie het leven zuur te maken. Ze saboteert afspraken, laat Sophie opdraaien voor haar fouten en vraagt haar zelfs te stelen! Maar Sophie laat zich niet uit het veld slaan, ook al lijkt Cordelia’s knappe broer Thomas het enige lichtpuntje zijn…

Halverwege morgen – Chris McGeorge
De 70-jarige Shirley Steadman is vrijwilliger bij de lokale radiozender van eht ziekenhuis. Als ze op een dag stuit op een onbekende radiofrequentie, komt haar leven compleet op zijn kop te staan. De piratenzender presenteert het nieuws van morgen. Als ze vervolgens ook rapporteren over moorden, en die ook daadwerkelijk plaatsvinden zoals beschreven, weet Shirley dat ze in actie moet komen.

Contact – Winchester McFly
Rondom een Gelderse legerbasis vindt een reeks moorden plaats, gepleegd door teruggekeerde soldaten van hun missie in Afghanistan. De zaak wordt onder het tapijt geschoven en afgedaan als gevolg van PTSS. Maar dan blijkt er een patroon in de moorden te zitten. Hebben de soldaten iets bovennatuurlijks mee teruggenomen uit het oorlogsgebied?
Rechercheur occulte zaken David Detta en zijn partner Tess de Winter staan weer voor een duistere zaak in deze bloedstollende thriller.

Naar welke boeken deze zomer kijk jij het meeste uit?

Geef een reactie

CommentLuv badge