Boeken waar ik naar uit kijk zomer 2021 – A.W. Bruna Uitgevers

De zomer moet nog goed en wel moet beginnen, komen de uitgeverijen langzaam met hun zomerbrochure uit. Benieuwd naar welke boeken ik uit kijk? Vandaag behandel ik de boeken bij uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers.

Sleutel 17 – Marc Raabe
In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijk ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat.
Rechercheur Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij de zaak: jaren geleden verdween zijn zusje Viola met precies deze sleutel. Zijn ongebruikelijke aanpak van de zaak strijkt psychologe Sita Johanns tegen de haren in, die iets te veel vragen stelt. Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar?

De Fjord – Jorn Lier Horst
Het is vijftien jaar geleden dat Simon Meier zijn huis uit liep en spoorloos verdween. En een dag geleden dat het lichaam van politicus Bernard Clausen gevonden werd in zijn vakantiehuisje aan de Noorse kust. Als Wisting op de zaak wordt gezet, ontdekt hij algauw dat hij wellicht ook de ontbrekende schakel in de verdwijning van Simon Meier heeft gevonden. Maar om echt uit te vinden wat er destijds gebeurde, zal hij moeten samenwerken met een oude vijand. Zijn onderzoek leidt hem door de duistere wereld van Clausens interesses en bezigheden. En de oplossing lijkt dichter bij huis te liggen dan hij ooit kan kunnen vermoeden.

Zwart zout – Will Dean
Twee lichamen: één zelfmoordgeval. Eén moord in koele bloede. Zit er een verband tussen deze twee zaken? En wie heeft het eigenlijk voor het zeggen in het Zweedse drop Gavrik?

Twee bedekte ogen: zwarte zoute Grimberg-dropmunten bedekken de ogen van de vermoorde man. De hashtags #Veerman en #Dropmoord worden trending en de lokale bevolking begint munitie te hamsteren.

Twee weken: Tuva Moodyson heeft twee weken om de zaken te onderzoeken voordat ze met haar nieuwe baan begint. Een sneeuwstorm zorgt ervoor dat Gavrik volledig is afgesloten van de bewoonde wereld. Tuva waagt zich in de Grimberg-fabriek om de moordenaar te stoppen, voordat ze het dorp voorgoed zal verlaten. Maar … zal de Veerman haar laten gaan?

Toen was ze weg – Lisa Jewell
Ze was vijftien, haar moeders oogappel. Ze had haar hele leven nog voor zich. En toen, in een oogwenk, was Ellie verdwenen.
Tien jaar later heeft Laurel de hoop nog altijd niet opgegeven dat ze Ellie zal vinden. Als ze een charismatische man leert kennen voor wie ze als een blok valt, brengt dit wat licht in haar leven. Maar wat haar volledig de adem beneemt is zijn negenjarige dochter. Want dat mensen is het evenbeeld van Ellie. En alle onbeantwoorde vragen die Laurel al zo lang achtervolgen komen in volle vaart terug. Wat is er met Ellie gebeurd? En wie heeft nog steeds geheimen prijs te geven?

Die zomer – Sharon Bolton
Een oneindige, gouden zomer. Zes tieners zien een prachtige toekomst tegemoet. Tot een roekeloos spel zodanig uit de hand loopt dat een vrouw en twee kinderen verongelukken. De achttienjarige Megan neemt alle schuld op zich, zodat haar vrienden hun dromen kunnen waarmaken. De afspraak is dat zij ieder van hen na haar vrijlating om een gunst mag vragen. Pas twintig jaar later staat Megan weer buiten. En haar spel kan beginnen…

Dwaalspoor – Suzanne Vermeer
Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuigen beweert dat hij Vincents vrouw Silvia op die plek heeft gezien. Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en laag volhouden dat ze onschuldig is. Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen keren ze terug naar de plek des onheils.

Het begint hier warm te worden – Dr. Matt Winning
Iedereen wil wel iets doen om de aarde te redden, maar niemadn wil het er écht over hebben. Het klimaatprobleem is toch een beetje zoals je jaarlijkse belastingaangifte: gecompliceerd, angstaanjagend en, als we eerlijk zijn, best wel saai. Hoe lossen we dat op?
Matt Winning zorgt ervoor dat je je voortaan met plezier bezighoudt met het meest problematische vraagstuk van onze tijd. Dankzij zijn grappige vergelijkingen, hilarische oplossingen en makkelijke te onthouden feitjes leer je wat bij én zul je gegarandeerd hardop lachen. Leren over het klimaatprobleem was nog nooit zo grappig als nu.

Je kunt de brochure van A.W. Bruna Uitgevers hier bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge