Recensie Samen hier – Oliver Jeffers

Uitgeverij: de Fontein Jeugd
Genre: King & Jeugd
Bladzijdes: 40

Prijs: € 14,99
Waardering:★★★★★

Waar gaat het over?

Samen hier is een liefdevol prentenboek van Oliver Jeffers, de illustrator van het bekroonde De krijtjes staken. Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is echter universeel: ‘Welkom op de aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’

Mijn mening

Onlangs las ik al het boek Liefs van de krijtjes van Oliver Jeffers en Drew Daywalt. Ik was direct fan van de prenten en de boodschap en had ook Samen hier al vaker voorbij zien komen. Ik besloot deze ook te kopen en heb daar geen moment spijt van gehad.

Samen hier is een bijzonder en prachtig vormgegeven prentenboek. Vanaf de allereerste bladzijde was ik al verkocht. Met behulp van kleurrijke en prachtige illustraties en korte, maar krachtige zinnen vertelt Oliver Jeffers hoe uniek de wereld is. Het boek laat zien hoe het zonnestelsel eruit ziet en laat de kinderen kennismaken met de aarde en land en zee.

Naast de illustraties vind ik ook de boodschap uit dit boek echt prachtig. Jonge kinderen zullen de plaatjes vooral erg leuk vinden, maar oudere kinderen kunnen écht iets belangrijks uit dit verhaal halen. Bijvoorbeeld dat mensen er in alle vormen, kleuren en maten zijn en dat ondanks dat iedereen anders is we allemaal mensen zijn, maar ook dat je lief moet zijn voor dieren.

Ze ziet er groot uit, de aarde.
Maar we zijn hier met een heleboel.
Wees dus vriendelijk.
Er is genoeg voor iedereen.

Ik heb ondertussen dit boek al meermaals doorgebladerd en zie elke keer weer nieuwe dingen. Het is moeilijk om in woorden te omschrijven hoe goed en belangrijk ik dit prentenboekje vindt. Zoek je nog een kraamcadeau voor iemand? Dit is het! Dit is een prentenboek die elk kind tot zijn beschikking zou moeten hebben en de informatie tot zich zou moeten nemen. Dit is waar het om gaat. Dit is wat belangrijk is.

Er zijn maar drie woorden die je leven zouden moeten bepalen, mijn jongen: respect, mededogen en tolerantie – Olivers vader, universeel goed mens.


Wil jij dit prentenboek ook aanschaffen? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder. Je gaat hier geen spijt van krijgen! Beloofd.

Geef een reactie

CommentLuv badge