Blogtour Liefde in Milaan – Saskia M.N. Oudshoorn

Toen ik de omschrijving van deze serie las bij Zomer & Keuning was ik direct erg nieuwsgierig. Ik besloot mij op te geven voor de blogtour en mocht gelukkig mee doen. Ik kreeg de boeken toegestuurd van de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie. Dit beïnvloed op geen enkele manier mijn mening. Liefde in Milaan is een driedelige feelgoodserie vol humor en herkenning. Ik heb de boeken gelezen en ik ben fan! Vandaag neem ik je mee en vertel ik je wat ik van de brie boeken vind.

Waar gaan de boeken over?

Toeval bestaat niet
Als Anneloes door haar vriend Emiel verlaten wordt voor een jonge vrouw, begint Toeval bestaat niet. Anneloes neemt er naast haar werk op een reclamebureau een weekendbaantje in de snackbar bij om zo snel mogelijk van haar schuld af te komen. Verder hoeft het voor haar allemaal niet zo. Maar haar vriendinnen denken daar anders over en regelen een blind date. Anneloes gaat, met frisse tegenzin, om van het gezeur af te zijn. Dit wordt natuurlijk helemaal niks… Maar dan staat Gianluca tegenover haar. Charmant, grappig en eigenlijk te knap en aardig om waar te zijn. Anneloes kan moeilijk geloven dat zijn interesse in haar oprecht is. Als hij haar uitnodigt om met ham naar Milaan te gaan en op het laatste moment niet zelf komt opdagen, maar zijn irritante PA Constance stuurt, wordt haar vermoeden bevestigd – denkt ze.

Loes, Luca & Liz
Het leven lijkt niet mooier te kunnen worden als Anneloes naast Gianluca wakker wordt in een hotel in Milaan. Wát een contrast met haar ex Emiel, die zo hoffelijk was als een pedaalemmer. Hem kan ze missen als kiespijn. Maar degene die Gianluca moet missen, is wel voelbaar aanwezig: zijn vrouw Elizabeth, die veel te jong is overleden. In dit deel verdiept de relatie van Anneloes en Gianluca zich, en daarmee gaat ook zijn verleden met Liz een grotere rol spelen. Anneloes voelt zich verscheurd: ze is gek op deze man, maar kan zijn overleden echtgenote niet vervangen. Dat is ook nooit haar bedoeling.

Casa dell’amore
Anneloes’ leven is compleet op zijn kop komen te staan sinds ze Gianluca heeft ontmoet. In dit laatste deel zet ze ook zelf alles op zijn kop om met hem te leven.

Terug in Rotterdam meldt ze haar baas dat ze een sabbatical wil. Ze gaat naar Italië om samen met Gianluca een landhuis op te knappen, maar als het bijna zover is, vindt ze het toch best lastig: geen meidenavonden meer met haar vriendinnen, ver weg van haar familie… Het enige waar ze niet aan twijfelt, is de liefde tussen haar en Gianluca. Al kennen ze elkaar nog maar kort, ze zijn er zeker van dat ze in hun casa dell’amore het geluk zullen vinden. Maar dan verschijnt ineens de bloedmooie Gina op het toneel, Gianluca’s jeugdliefde. Is hun prille liefde hiertegen bestand of heeft Anneloes voor niets alle schepen achter zich verbrand?

Mijn mening over de boeken

De schrijfstijl van Saskia M.N. Oudshoorn is prettig en leest vlot weg. Er wordt geen gebruik gemaakt van moeilijke woorden of zinnen waardoor je zo in het verhaal wordt getrokken. Eenmaal begonnen blijf je lezen.
Niet omdat het spannend is, maar juist omdat je niet zoveel hoeft na te denken. De boeken op zichzelf zijn redelijk voorspelbaar, maar daardoor juist zo fijn om te lezen. Bij feelgood boeken als deze maakt voorspelbaarheid niets uit.

De personages zijn leuk om over te lezen, maar ik voelde niet direct een band met ze. Gelukkig kwam dit in de latere delen wel meteen goed.
Anneloes is een beschadigde, onzekere vrouw die hunkert naar liefde, maar niet geloofd dat er na Emiel nog een man voor haar zal vallen.
Gianluca is een charmante, lieve en knappe man. Het is leuk om te lezen hoe hij zijn best doet en een echte gentleman is. Gianluca is toevallig rijk en staat dus haaks tegenover het leven van Anneloes. Het is leuk dat deze twee elkaar tegen komen en niet per toeval.
De andere personages blijven heel oppervlakkig, maar zijn wel nodig om het verhaal compleet te maken.

Er zit in de drie boeken best wel wat vaart en de gebeurtenissen volgen zich snel op. De boekjes zijn dun, maar toch voelt de serie compleet en heb ik met veel plezier gelezen. Het eerste deel maakte direct nieuwsgierig naar de rest en het laatste deel is een goede afsluiter. Het einde heeft Saskia goed bedacht en paste precies bij het verloop van de serie. Ik heb hier een traantje moeten wegpinken omdat ik het erg mooi vond.

Saskia heeft een mooie serie neergezet en de boeken zijn erg vermakelijk om te lezen. De auteur maakt gebruik van simpele woorden en goed te begrijpen taal. Je wordt in het verhaal gezogen en door de lengte van de boeken heb je ze zo uit. Dit kan ook niet anders want je wilt graag na het eerste deel lezen hoe het verder gaat met Anneloes en Gianluca. Het was een goede zet van Saskia om in het tweede deel ook Gianluca te laten spreken in afwisselende hoofdstukken met Anneloes. Het verhaal werd completer en je kon Gianluca beter begrijpen.Ben je ook nieuwsgierig naar de Liefde in Milaan reeks?
De boeken uit de Liefde in Milaan serie zijn te verkrijgen als e-book en zijn onder anderen te koop bij de Bruna.

Vergeet je niet de recensies te lezen van de andere bloggers?

Geef een reactie

CommentLuv badge