Boeken waar ik naar uit kijk voorjaar 2021 – LSAmsterdam

Terwijl de winter in Nederland nog goed en wel moet beginnen, komen de uitgeverijen langzaam met hun voorjaar brochure uit. Benieuwd naar welke boeken ik uit kijk? Vandaag behandel ik de boeken bij uitgeverij LS Amsterdam.

Nachtmerrie – Winchester McFly
In een ondergrondse ruimte in een Biblebelt-dorp wordt een vastgeketende jonge vrouw (19) gevonden, verwaarloosd en vervuild na jarenlange gevangenschap. Ze zegt dat ze de vermiste dochter van rechercheur David Detta is. Maar als die daar aankomt met zijn partner Tess, ziet hij meteen dat dat niet het geval is. De vrouw heeft hem met een smoes hierheen gelokt in de hoop dat hij de satanische sekte oprolt die verantwoordelijk is voor haar gevangenschap.

Verdwaald – Winchester McFly
In de jaren 70 werd een reeks gruwelijke moorden en vermissingen toegeschreven aan een angstaanjagend monster dat rondwaarde in de Limburgse mergelgrotten, wat de echte reden zou zijn dat de steengroeves destijds werden gesloten. De mijnwerkers zouden in hun hebzucht te diep hebben gegraven en een poort naar de hel hebben geopend. Vannacht is een onthoofd lichaam in de grotten aangetroffen, en alles wijst erop dat het om dezelfde dader gaat als bijna vijftig jaar geleden…

Onder de Spaanse zon – Anna Thomas
Drie vriendinnen, veertigers, die elkaar na jaren weer terugzien, nemen de benen op de avond van een 25-jarig huwelijksfeest dat ze samen vieren. Hun relaties staan onder druk en ze hebben alle drie genoeg van het ‘Is dit het nou?’- gevoel. Ze laten alles achter en gaan naar Spanje, waar ze ooit de vakantie van hun leven hadden. Daar koopt een van hen in een opwelling een klein leegstaand dorp, Nueva Vida. Kunnen zij daar hun dromen waarmaken?

Zuiderlichten – Nina George
‘Boeken zijn niet voor lafaards.’ wanneer brocantehandelaar Francis Meurienne in 1968 een rijdende bibliotheek begint, stuit hij bij zijn Provençaalse streekgenoten aanvankelijk op achterdocht over literatuur in het algemeen. Zijn trouwe metgezel is Marie-Jeanne. Zij heeft een unieke gave: ze weet wie voor elkaar gemaakt zijn. Met behulp van Marie-Jeannes talent en de liefde voor boeken brengt het tweetal gedurende vele jaren de inwoners van de streek bij elkaar. Maar Marie-Jeanne twijfelt. Zal de liefde haar ooit weten de vinden?

Zeg nooit je naam – Christian Unge
Een vrouw dwaalt door de gangen van het Nobelziekenhuis, vergezeld door een kleine jongen, terwijl Tekla Berg op de afdeling spoedeisende hulp probeert het slachtoffer van een gruwelijk auto-ongeluk te redden. Een bizarre reeks gebeurtenissen laat vervolgens zowel het ziekenhuispersoneel als de politie in grote verwarring achter. Tekla raakt geobsedeerd door het mysterie en doet een ontdekking die haar leven op z’n grondvesten doet schudden.

Schimmen – Dolly Alderton
Nina George Dean – haar middelste naam is ter ere ven George Michael die op nummer één stond toen ze werk geboren – is 31, een succesvolle culinair schrijver en de laatste single in haar vriendengroep. Via een datingapp ontmoet ze Max – een onweerstaanbare romantische held, die op hun eerste date verklaart dat hij met haar gaat trouwen. Dat is precies het lichtpuntje dat Nina nodig heeft. Want haar vader krijgt steeds meer last van dementie, haar moeder heeft een midlifecrisis en haar vriendschappen veranderen. Zelfs die met haar beste vriendinnen, omdat iedereen bezig is met zich te settelen, trouwen en kinderen krijgen.
Schimmen is een vlijmscherp en geestig portret over moderne relaties.

De angstverzamelaar – Jasper De Witt
Parker, een jonge, overmoedige psychiater, maakt een catastrofale misrekening als hij een mysterieuze en uiterst gevaarlijke patiënt probeert te genezen. Via een internet-prikbord hoopt hij met de buitenwereld te communiceren over zijn pogingen om zijn patiënt te genezen. Een patiënt die elke arts die hem eerder heeft geprobeerd te behandelen tot waanzin of zelfmoord dreef. Ook Parker merkt al snel dat de behandeling volledig ontspoort…

De Camino – Anya Niewierra
Het is precies een jaar geleden dat Lottes man onverwachts zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino. Emil had een moeilijke jeugd als vluchteling uit het voormalige Joegoslavië, maar toch zou hij nooit zelfmoord plegen. Hij was een geweldige vader, dol op zijn vrouw en gefocust op zijn werk.
In de hoop meer te weten te komen over wat hem tot deze beslissing dreef, besluit Lotte exact dezelfde route te lopen. Maar dan komt ze erachter dat Emil helemaal niet is wie hij altijd beweerde te zijn… een gruwelijk geheim uit het verleden dient zich aan.

Naar welke boeken die uit komen in het voorjaar van 2021 kijk jij erg uit? Laat het zeker weten in de reacties!

Geef een reactie

CommentLuv badge