Boeken waar ik naar uit kijk voorjaar 2021 – Xander Uitgevers

Terwijl de winter in Nederland nog goed en wel moet beginnen, komen de uitgeverijen langzaam met hun voorjaar brochure uit. Benieuwd naar welke boeken ik uit kijk? Vandaag behandel ik de boeken bij Xander Uitgevers.

Leugenaar – Charlotte Link
Links nieuwe serie over de eenzame en beschadigde detective Kate Linville illustreert perfect haar uitzonderlijke talent voor het schrijven van bloedstollende thrillers, waarin verschillende verhaallijnen op ingenieuze wijze met elkaar worden verweven. Kate Linville is levensecht en gelaagd en de gruwelijke moord op haar vader is het begin van een verhaal in sneltreinvaart, waarin de hoofdpersoon langzaam haar grip op de werkelijkheid verliest. Leugenaar zal zowel vrouwelijke als mannelijke lezers in een ijzersterke greep houden en is het begin van een gloednieuwe, fonkelende thrillerserie met enorm bestsellerpotentieel.

Wij zijn de toekomst – Talitha Muusse
Het zijn roerige tijden waarin grote maatschappelijke uitdagingen aan de orde van de dag zijn: klimaatverandering, armoede en sociale spanningen en de Covid-19-crisis. Allemaal zaken die een nieuw perspectief op openbaar bestuur, representatie en leiderschap vereisen.
In dit manifest legt Talitha op glasheldere wijzen uit waarom het belangrijk is dat jongeren plaatsnemen aan bestuurstafels en meegenomen moeten worden in elk besluitvormingsproces. Of het nu gaat om de politiek, het bedrijfsleven of zelfs de lokale voetbalclub: de stem van jongeren is een belangrijke factor, die nog te vaak wordt overgeslagen. Talitha geeft praktische handvatten, intellectuele argumenten en bovenal ijzersterke munitie voor iedere jongere die wil meepraten, in plaats van alleen het onderwerp van gesprek te zijn.

Zidane – Frédéric Hermel
Zinédine Zidane is een ware legende en past in de rij Zlatan, Ronaldo en Messi.
Iedereen kent de beruchte kopstoot die Zidane uitdeelde aan Materazzi. Maar wie is hij eigenlijk echt? Een emotionele man met een ondoorgrondelijk karakter of juist een superster die uiteindelijk heel gewoon is gebleven?
Na een arme jeugd in een door criminaliteit geteisterde buitenwijk van Marseille groeide Zidane uit tot een van de grootste voetballers ooit. Als coach van Real Madrid leverde hij ongelooflijke prestaties in de Champions League. Maar ook over Zidane’s gevoel voor rechtvaardigheid, zijn relatie tot geld, zijn identiteit, zijn vier zonen en zijn vrouw Véronique vertelt de auteur met respect en precisie.

Afdaling – Bernard Minier
Hoofd inspecteur Martin Servaz, gevierd rechercheur, is geschorst vanwege zijn optreden in een groot onderzoek het jaar ervoor. Een telefoontje van zijn verloren gewaande grote liefde brengt hem naar een mysterieus bos in een vallei in de Pyreneeën. Als de vallei door een explosief wordt afgesloten van de buitenwereld en drie mannen worden gevonden die op een gruwelijke wijze zijn vermoord, kan Servaz het niet laten zich te bemoeien met het onderzoek – zeker als de dorpsbewoners het heft in eigen handen willen nemen.

Naar welke boeken die uit komen in het voorjaar van 2021 kijk jij erg uit? Laat het zeker weten in de reacties!

Geef een reactie

CommentLuv badge

One comment