Recensie Pumps, pillen & popcorn – Angela Stegeman

Uitgeverij: Ellessy relax
Genre: Roman
Bladzijdes: 230

Prijs: € 18,25
Waardering:★★★★

Ik heb dit boek gekregen van Angela en de uitgeverij. Waarvoor mijn dank! Dit beïnvloed op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het boek over?

Bijna dertiger Emme is over het algemeen best tevreden met haar leven. Ze heeft het naar haar zin op haar werk, heeft een knappe – tijdelijke – werkgever, leuke collega’s en is erg toegewijd aan haar patiënten. Aan het einde van een lange werkdag vind ze het heerlijk om naar een goede feelgood-film te kijken, maar meestal pas nadat ze haar work-out heeft gedaan. Dat laatste doet ze samen met haar personal trainer Bart, die volgens haar tweelingzus Isabel een oogje op Emma heeft.
Ondanks de afspraak met zichzelf, dat ze voorlopig even genoeg heeft van mannen, kan ze er eentje niet uit haar hoofd zetten: Pim, de broer van haar nieuwe beste vriendin Nina.
Probleem is alleen dat hij dus op mannen valt. Denkt Emma. Zijn ex heet namelijk Ryan. Dat is toch een mannennaam? Nina wil er weinig over kwijt en de temperatuur in de kamer daalt met veertig graden wanneer Emma zijn naam alleen maar laat vallen. Waarom heeft Nina haar niet verteld dat ze een broer heeft? Waarom wordt ze steeds kwaad als het over Pim gaat? En hoe zit dat met de ex-partner van Pim die Ryan heet? Allemaal vragen in het hoofd van Emma, maar Nina kan niets anders dan haar mond houden. Veel tijd om er over na te denken heeft Emma echter niet, want ze is hard op weg om haar allergrootste droom waar te maken: professioneel zangeres worden. Ze heeft zich namelijik ingeschreven voor The Voice of Holland.

Mijn mening

Toen ik de cover van dit boek voor het eerst zag viel het mij direct op. Eigenlijk klopt voor mij alles aan de cover van dit boek, achteraf gezien past het ook heel goed bij het verhaal. Het gebruik van de verschillende lettertypen en kleuren geeft het geheel een speels effect waardoor het direct mijn aandacht zou trekken in de boekhandel. Wel klein puntje van kritiek, de tekst op de achterkant is iets te lang en het geeft iets teveel informatie direct weg.

In Pumps, pillen & popcorn lezen we vanuit Emma en Nina. Emma werkt in een apotheek en doet in haar vrije tijd graag aan sport, zingen en films kijken. Emma komt over als een lieve, soms wat onhandige vrouw die je direct in je hart sluit. De mannen lijken voor haar in de rij te staan, maar dit heeft ze zelf niet zo in de gaten, dat maakt haar als personage misschien nog wel leuker.

Over Nina komen we eigenlijk een stuk minder te weten. Ze komt over als een eenzaam en onzeker meisje. Nina leeft met een geheim voor Emma, waardoor ze soms uit het niets boos kan reageren. Dit komt niet altijd ten goede van hun prille vriendschap.

De personages zijn goed uitgewerkt in dit boek. Aan het begin vond ik Nina een beetje een vervelende personage, ze kwam verwend over en ik voelde geen connectie met haar. Naarmate het verhaal zich vordert kom je er als lezer achter waarom dat is en dan kan je toch wel iets meer sympathie voor haar ontwikkelen. Het is knap wat Angela met de personages heeft gedaan en hoe zij ze neergezet heeft.

De schrijfstijl van Angela is ook prettig en je leest het verhaal vlot door. Wel had ik soms niet helemaal direct door of ik vanuit Emma of Nina las, dat was soms een beetje verwarrend, maar dit heeft mij tijdens het lezen niet perse dwars gezeten.

Pumps, pillen & Popcorn is een heerlijke zomerse feelgood roman die gaat over verliefdheid, jaloezie en onzekerheid. Het element van de zangwedstrijd vond ik erg leuk, maar wat summier. Hopelijk komt daar nog een vervolg op. Ik heb genoten van Emma en Nina en werd zelf een beetje op verliefd op Pim.


Ben jij nou ook benieuwd geworden naar dit boek? Je kunt het hier kopen.

Geef een reactie

CommentLuv badge

2 comments