Waar ik naar uit kijk zomer 2020 – LSAmsterdam

De lente is nog maar net begonnen, maar ik kijk al uit naar de zomer. Niet alleen om het mooie weer, maar ook omdat er weer hele leuke boeken gaan uit komen in de zomer van 2020. Benieuwd welke boeken er gaan uitkomen bij LS Amsterdam waar ik benieuwd naar ben?

Tussentijd – Erik Hensel
De succesvolle, jonge zakenman Damian krijgt de schok van zijn leven als hij zijn broer Paul op tv ziet. Paul is op zijn vijftiende het verstikkende milieu van Nederland ontvlucht en heeft sindsdien niets meer laten horen. Damian neemt een rigoureuze beslissing en stapt op het vliegtuig.
Wanneer hij aankomt, is de man die hij treft heel anders dan hij had verwacht. Paul is terminaal ziek, maar blijkt gelukkiger te zijn dan ooit. En hoewel Damian verhaal komt halen, is hij niet degene met de vragen. Paul houdt hem een spiegel voor en stelt confronterende vragen over liefde, succes en geluk. – juni 2020.

Fifty fifty – Steve Cavanagh
De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan.

Maar één van de vrouwen liegt! Eén van deze vrouwen is de echte moordenaar. Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op is aarde waar deze moordenares hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen… – augustus 2020.

Berouw – Sofie Sarenbrant
In een woning in Stockholm wordt een vader dood aangetroffen door zijn zesjarige dochter. Hij is omgebracht met een keukenmes. Sporen van inbraak ontbreken, al beweert het meisje dat er die nacht een man in haar slaapkamer was die haar wang streelde.
Politie-inspecteur Emma Sköld verdenkt de vrouw des huizes, die van haar gewelddadige man wilde scheiden. Maar als er meer slachtoffers vallen en haar bloedeigen zus bij het onderzoek betrokken raakt, raken werk en privé op een ingewikkelde manier met elkaar verstrengeld. En dat terwijl Emma, met een baby op komst en een ex die haar lastig valt, toch al het nodige voor haar kiezen krijgt. Berouw is het eerste deel in de veelgeprezen serie met de innemende Emma Sköld. – juli 2020.

Opgejaagd – Gabriel Bergmoser
Frank leidt een rustig leventje met zijn kleindochter op het platteland van Australië, totdat een zwaargewonde vrouw over de drempel van zijn tankstation strompelt, achtervolgd door een groep jagers die haar koste wat kost willen omleggen. Het tankstation wordt omgetoverd tot een fort, en nu moeten Frank en zijn klanten een bloedige strijd leveren met deze vreemde aanvallers. Want één ding is zeker: deze jagers stoppen niet totdat iedereen dood is. – augustus 2020.

Sterker dan elk afscheid – Enrico Galiano
De 18-jarige Michele was ooit een veelbelovende keeper. Nu moet hij zijn weg zoeken met een blindenstok. Door een auto-ongeluk raakte hij in één klap zijn zicht kwijt. Nina is 17 jaar en is hoogsensitief. Sinds haar vader is overleden woont ze alleen met haar strenge moeder.
De twee ontmoeten elkaar tijdens hun dagelijkse treinrit naar school en raken verliefd op elkaar. Maar op een dag verbreekt Nina alle contact en Michele is radeloos. Terwijl NIna in een tattooshop een tattoo laat zetten, vertelt ze aan Flo, de oudere, ruige eigenaar, over de ontmoeting. Al snel ontdekt Flo dat Nina iets achterhoudt… – september 2020.

Briefjes voor Pelle – Marlies Slegers
Een jaar geleden verloor de 12-jarige Pelle zijn vader aan kanker. ‘Boktor’, zoals hij die ziekte noemt. Want kanker is net als de kever die stiekem je huis in sluipt en alles van binnenuit opvreet.
Op een dag, een jaar na het overlijden van zijn vader, krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld is met briefjes en voorwerpen van zijn vader. Op de briefjes staan de vreemdste opdrachten. Pelle is vastbesloten alles uit te voeren. Niet alleen raakt hij daardoor in grappige en ongemakkelijke situaties verzeild, ook komen er nieuwe mensen in zijn leven die ervoor zorgen dat hij en zijn moeder het leven weer zachtjes durven te omarmen. – augustus 2020.

Hier kun je de catalogus van LSAmsterdam vinden.

Binnenkort zal ik je de boeken laten zien die uitkomen bij de anderen uitgeverijen.

Geef een reactie

CommentLuv badge

One comment