Waar ik naar uit kijk zomer 2020 – Boekerij

De lente is nog maar net begonnen, maar ik kijk al uit naar de zomer. Niet alleen om het mooie weer, maar ook omdat er weer hele leuke boeken gaan uit komen in de zomer van 2020. Benieuwd welke boeken er gaan uitkomen bij Boekerij waar ik benieuwd naar ben?

Zonder gezicht – Robert Bryndza
Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.
Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken. – juli 2020

Lift – Linwood Barclay
Maandag. Vier mensen stappen in een lift in Manhattan. Ze drukken op de knop voor hun verdieping, maar de lift klimt door naar de top, waar hij een paar seconde pauzeert – voordat hij valt. Recht naar beneden, tot hij te pletter slaat. Het lijkt een gruwelijk ongeluk. Maar op dinsdag vindt er opnieuw een incident plaats, in een andere wolkenkrabber. En op woensdag weer.
In New York – een van de meest verticale steden ter wereld – breekt chaos uit. Dit kan geen toeval zijn. Dit is een koude, berekende poging de stad te terroriseren. En het werkt: kantoormedewerkers weigeren nog naar hun werk te gaan en hulpdiensten rukken niet meer uit voor oproepen op hoge etages. Wie zit hierachter? Hebben deze dodelijke sabotageacties iets te maken met het lijk zonder vingers dat werd gevonden? In een race tegen de klok proberen twee rechercheurs en een journalist de antwoorden te vinden voordat de nieuwste, en hoogste, woontoren van de stad op donderdag feestelijk wordt geopend. – augustus 2020

Het duister – Amy Engel
Soms zijn de antwoorden pijnlijker dan de vragen…
In een van de armste gebieden in de Verenigde Staten, het Ozarkgebergte in de staat Missouri, worden twee twaalfjarige meisjes dood gevonden op een speelplaats. Een van hen is Junie, de dochter van Eve Taggert. Eve is ‘white trash’ en in pure armoede opgevoed door een keiharde moeder. Ze heeft er alles aangedaan om Junie een beter leven te geven, maar tevergeefs. Het enige wat Eve nu nog kan doen, is Junie een waardige nagedachtenis gunnen.
Eve en haar dochter werden gezien als uitschot en dus wordt de moord niet serieus genomen door de plaatselijke sherrif, die alle aandacht richt op het andere meisje. Wanhopig van verdriet besluit Eve op eigen houtje de dader te vinden. Het pad naar gerechtigheid leidt haar van de duisterste krochten van de stad naar de uitgestrekte bossen en – nog angstaanjagender – terug naar de trailer van haar eigen moeder voor een allerlaatste harde les. – augustus 2020

Drie weduwen – Cate Quinn
Tegen de wensen van zijn familie en de regels van de mormoonse kerk in, trouwt Blake Nelson met drie vrouwen. Samen trekken ze zich terug in een geïsoleerde boerderij in de wildernis, kilometers van de bewoonde wereld vandaan. Hier zal niemand ze storen. Totdat Blake’s gewurgde lijk wordt gevonden en er maar drie verdachten zijn:
1. Rachel. Blakes eerste vrouw. Beleefd, intelligent, hardwerkend en met een gruwelijk geheim.
2. Emily. Blakes tweede vrouw. Jong, lief, onschuldig en een pathologische leugenaar.
3. Tina. Blakes derde vrouw. Stoer, trouw, dapper en met beelden op haar telefoon die niemand ooit mag zien.
Het is duidelijk één van Blakes vrouwen is een moordenaar. En de twee anderen zijn mogelijk in levensgevaar. Wie vertrouw jij? – september 2020

Trust again – Mona Kasten
Dawn Edwards weet één ding zeker: happy endings gebeuren alleen in films. Sinds ze haar ex op heterdaad betrapte met een anders heeft ze mannen afgezworen en concentreert ze zich op haar studie en het najagen van haar dromen. Verder is in haar leven nergens ruimte voor. En al helemaal niet voor vrouwenverslinder Spencer Cosgrove, hoe creatief zijn versierpogingen ook zijn. Maar dan ontdekt Dawn per toeval een heel nieuwe kant van Spencer, en realiseert ze zich dat achter zijn vrolijke masker een donker geheim schuilgaat. – juni 2020

Een onvergetelijke dag – Elin Hilderbrand
De zomermaanden betekenen voor de meeste mensen zon, rust en veel vrije dagen, maar op Nantucket betekend het ‘Trouwseizoen’. Zodra de dagen iets warmer worden is het beeld van een zenuwachtige bruid die op het hysterische af Main Street op en neer rent net zo gewoon en onafwendbaar als de zon die ondergaat. Maar deze zomer staat er een bijzondere bruiloft op het menu, de Otis-Winbury-bruiloft. De ouders van de bruidegom zijn stinkend rijk en hebben kosten noch moeite gespaard om er het grootste evenement in jaren van te maken dat iedereen zich nog lang zal heugen.
Het wordt inderdaad een memorabele dag, maar niet zoals iedereen van tevoren had gedacht. Op de ochtend van de bruiloft wordt er een lichaam gevonden, en iedereen is op slag verdachte in een moordzaak. Politiecommissaris Ed Kapenash valt de twijfelachtige eer te beurt de gasten te ondervragen, en hij komt er al snel achter dat ook een glamoureuze vip-bruiloft veel weg kan hebben van een mijnenveld. – juli 2020

Hier kun je de catalogus van Meulenhoff Boekerij vinden.

Binnenkort laat ik je de boeken zien van de anderen uitgeverijen. Naar welk boek kijk jij uit?

Geef een reactie

CommentLuv badge

2 comments