Boeken waar ik naar uit kijk voorjaar 2020 #2

Elke maand komen er bij verschillende uitgeverijen weer nieuwe boeken uit. Uiteraard zitten hier ook boeken bij waar ik naar uit kijk. Ik zal weer enkele boeken delen waar ik naar uit kijk. Lees je mee?

Gek van jou! – Jette Schröder
Uitgeverij: HarperCollins
Prijs: € 17,99
Februari 2020

Lize heeft het he-le-maal gehad met mannen. Toch vertrekt ze voor een tweeweekse retraite naar de Mansion of Love, waar een gastvrouw Marie-Sophie jonge vrouwen op geheel unieke wijze onderwijst in de liefde.
Lize heeft echter een missie: ze wil een ontluisterend undercoverstuk schrijven over haar verblijf voor Frappy.nl, hét vrouwenplatform voor overtuigende ‘happy singles’ die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn.
De wereld moet weten hoe achterhaald en vrouwonvriendelijk die belachelijke retraite is. Maar kan Lize wel weerstand bieden aan de toch best wel aanstekelijke romantische lessen van Marie-Sophie? En waarom krijgt ze het steeds zo warm van de knappe kok des huizes?


99 procent van mij – Sally Thorne
Uitgeverij: HarperCollins
Prijs: € 17,99
April 2020

Fotografe Darcy Barrett heeft de halve wereld over gereisd en weet het nu zeker: geen enkele man kan tippen aan Tom Valeska. Helaas is hij de beste vriend van haar tweelingbroer Jamie en schijnt hij daardoor verboden terrein voor haar te zijn: ze krijgt misschien 1 procent van hem…
Wanneer Tom het huisje van haar oma gaat opknappen, ziet ze hem na jaren weer terug. Eén is er in ieder geval veranderd, stelt ze vast: hij is voor het eerst in tien jaar single. Vervolgens besluit ze dat hij wel wat hulp met klussen kan gebruiken. Er moet toch iemand een oogje in het zeil houden? Zodra de vonken echter als vanouds over en weer springen, beseft Darcy dat die ene procent niet meer genoeg is. Deze keer zal ze zorgen dat Tom Valeska ook voor die andere 99 procent van haar wordt!


Zonder genade – Johan Andersen
Uitgeverij: HarperCollins
Prijs: € 19,99
Mei 2020

Op een ochtend in september worden Neli Panka, hoofdinspecteur bij de Amsterdamse recherche en ex-commando Eugene Hamer bij een bizarre moord geroepen. Er zijn zes doden gevonden op een industrieterrein in Zaandam. Is het een afrekening in het criminele milieu? Een rituele moord?
Kort daarna ontploft er een autobom op de Dam. De aanslag wordt geclaimd door een groepering die zich De Discipelen van De Brandende Dageraad noemt. Hun doel: wraak nemen op Nederland.
Hamer en Panka gaan samen op jacht naar het brein achter de moorden en de aanslag: De Jakhals. Niemand weet wie hij is, maar hij wordt gezien als de gevaarlijkste terrorist van Europa. Zijn ware motieven zijn duister, maar zijn boodschap is duidelijk: pak me, voordat de volgende bom afgaat.


Glazen vleugels – Katrine Engberg
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Prijs: € 20,99
April 2020

Zaterdag 14 oktober. De afdeling hartbewaking in het Rigsziekenhuis van Kopenhagen. Een verpleegkundige vult een injectiespuit met een overdosis medicatie en loopt de kamer binnen van een oudere patiënt.
Zes dagen eerder. Een bezorger maakt zijn rondje door het centrum van Kopenhagen en doet een macabere vondst: het naakte lichaam van een dode vrouw ligt in een fontein in een van de hoofdstraten van de stad. Symmetrische snijwonden zijn zichtbaar op haar hele lichaam – ze lijkt te zijn doodgebloed. Rechercheur Jeppe Kørner krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek leidt hem en zijn team naar het hart van het zorgsysteem. Een wereld waar vuile ambitie en corruptie een grotere plaats innemen dan Empathie en medemenselijkheid. En intussen tikken de uren weg tot de volgende moord…


De macht van K. – Jens Vern
Uitgeverij: Uitgeverij Volt
Prijs: € 20,99
Maart 2020

Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxeappartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en al snel komt hij erachter dat er inderdaad dingen niet kloppen en dat er mensen verdwijnen.
Als Tim ontdekt dat hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegen komt. Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?


Natuurlijk komen er nog veel meer boeken uit die de moeite waard zijn, maar ik moet een selectie maken. Ben jij benieuwd naar deze boeken of misschien naar hele andere titels die uitkomen in het voorjaar van 2020, laat het in de reacties weten!

Geef een reactie

CommentLuv badge

2 comments