Recensie Zon van de nacht – Jerrad Hoff (Madeline Dawson #1)

Uitgeverij: JHB
Genre: Thrillers & Spanning
Bladzijdes: 367
Prijs: € 19,95
Waardering:★★★★

Ik heb dit boek gekregen van de auteur zelf om te lezen en vervolgens een recensie te schrijven. Waar ik dankbaar voor ben! Dit beïnvloed op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het boek over?

Tijdens een winterse nacht verlies een jonge vrouw ogenschijnlijk door een auto-ongeluk haar geheugen waardoor ze noodgedwongen een nieuw bestaan moet opbouwen in het barre noorden van Idaho.
Geplaagd door afschuwelijke nachtmerries, misselijkmakende gedachten en een stem in haar hoofd, begint Madeline gaandeweg steeds meer te beseffen dat ze allerminst de vrouw is die zijzelf, en met name haar nieuwe omgeving, denkt te zijn.
Wanneer de door haar ingehuurde privédetective ontdekkingen doet over haar nachtmerries en vervolgens over haar leven voor het ongeluk, blijkt dat zij haar verleden niet met zijn hulp heeft gevonden, maar dat het verleden haar nooit uit het oog heeft verloren.
Dat verleden maakt Madeline duidelijk dat ze nog steeds een beslissende rol speelt in een levensgevaarlijk plan om de nadere dreiging van wereldwijde conflicten en chaos af te wenden.

Mijn mening

Dan zie ik tussen de struiken drie gedaanten: groot, donker en wazig. Mijn hart slaat op hol. Ze komen naar voren om onder de palmbomen halt te houden. Iets in hun handen weerkaatst de zon. De vrouw en het meisje hebben geen weet van het drietal. Ik probeer ze te waarschuwen; eerst het meisje naast me, dan de vrouw beneden in het gras. Maar beiden horen en zien ze me niet. In bonk op het raam, steeds sneller en steeds harder.

Madeline, Zon van de nacht

In zon van de nacht kruipen we in het hoofd van Madeline. Madeline is een krachtige, beeldschone vrouw waar je aan het begin van het verhaal zeker medelijden mee krijgt. Het lijkt mij verschrikkelijk om mij niets meer te herinneren van het verleden en de personen die hier een rol in gespeeld hebben. De gruwelijke gedachtes van Madeline lijken levens echt en doen je soms echt rillen tijdens het lezen. Ze laten namelijk niets aan de verbeelding over. Zon van de nacht is daardoor ook geen standaard thriller.

Door de nachtmerries van Madeline komen we gaandeweg steeds meer te weten over het verleden van Madeline waarbij de ene ontdekking nog verschrikkelijker is dan de andere ontdekking. Het was misschien niet allemaal even geloofwaardig, maar daar heb ik mij geen seconde aan gestoord.

Madeline probeert haar nieuwe leven in Idaho in te richten en wordt daarbij verliefd op twee personen. De prachtige, rijke Paige waarmee ze een ingewikkelde liefdes- en bdsm relatie aangaat en de sheriff van Sandpoint Falls, Samuel Biggs. Beide relaties zijn bijzonder en uniek om over te lezen. Je leert op deze manier de menselijke kant van Madeline kennen.
Het plot was uiterst bijzonder en voor mij een verassing. Dit maakt mij extra nieuwsgierig naar het volgende deel omdat ik benieuwd ben hoe het verder gaat aflopen.

De schrijfstijl van Jerrad Hoff is uniek. Jerrad Hoff schrijft zo beeldend dat je niets anders kunt dan de scenes als een film voor je zien. Dit maakt het boek uniek, maar je moet wel tegen gruwelijkheden en uitzonderlijk geweld kunnen. Het boek leest erg vlot en prettig, hoewel het soms wel wat verwarrend was wat een droom was en wat zich echt afspeelde.

Jerrad Hoff heeft met deze thriller een uniek verhaal neergezet die mij van het begin tot het eind in zijn greep hield. Het geheugenverlies, de unieke relatie met Paige, de dromen, de morbide gedachtes en de beeldige manier van schrijven maakten dat ik onwijs van het boek genoten heb. Een boek dat naar mijn idee veel meer aandacht verdiend dan dat het naar mijn idee nu krijgt.


Geef een reactie

CommentLuv badge