Recensie Het meisje dat nooit fouten maakte – Mark Pett & Gary Rubinstein

Uitgeverij: Bazalt Educatieve Uitgaven
Genre: Educatie
Bladzijdes: 32
Prijs: € 15,50
Waardering:★★★★★

Waar gaat het boek over?

Het meisje dat nooit fouten maakte gaat over Isabella. Isabella heeft nog nooit een fout gemaakt. Ze vergeet nooit haar hamster te voeren, ze draagt nooit verschillende sokken en vergeet nooit haar huiswerk te maken. Nadat ze bijna een fout maakt, wordt ze bang dat ze tijdens de toneelvoorstelling een fout zal maken.

Mijn mening

Toen ik het onderwerp zag van dit leerzame boek voor kinderen was ik erg benieuwd naar hoe dat boek dan geschreven zou zijn. Dit boek gaat over een actueel onderwerp waar, naar mijn mening, meer kinderen dan je denkt last van hebben; perfectionisme.

Het verhaal is op een prettige manier geschreven en het bevat mooie illustraties. Ik zelf ben ook perfectionistisch en vond het een fijn verhaal om te lezen. Kinderen zullen zich bewust worden van het feit dat fouten maken mag en dat het zelfs heel erg leuk kan zijn en door het maken van fouten leer je tenslotte.

Ik denk dat dit boek erg herkenbaar zal zijn voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Daarnaast heeft Bazalt een lesplan ontwikkeld dat je kan downloaden bij dit boek. De activiteiten in dit lesplan sluiten aan bij activiteiten en/of gesprekken over mindset. Dit lesplan is wel voor iets oudere kinderen naar mijn mening, maar zeker de moeite waard om even te bekijken wanneer je dit boek leest samen met je kind. Je vindt het lesplan hier.

Lees jij wel eens boeken die ontwikkeld is voor kinderen? Ik vind dit soort boeken stiekem altijd heel interessant om door te bladeren en te lezen.


Geef een reactie

CommentLuv badge