Inspirerende Instagrammers

Bookstagram is een community van boekenliefhebbers op Instagram. We delen graag prachtige foto’s van onze favoriete boeken, boekhandels of bibliotheken. Vandaag ga ik die boekachtige liefde verspreiden en deel ik enkele Instagram accounts die mij inspireren of waar ik graag naar kijk. Als je hier niet tussen staat betekend dit niet dat ik jouw account niet leuk of niet mooi vind. Ik wil hier een serie van gaan maken en zal dus vaker accounts in het zonnetje zetten!

1. turnthepages.nl
Annemarie haar feed is een van mijn favorieten. Haar foto’s zijn mooi licht en helder en haar feed is een mooi geheel en is bijna jaloersmakend. Daarnaast schrijft ze ook recensies en andere artikelen op haar blog. Annemarie heeft een hele fijne schrijfstijl en haar artikelen zijn leuk om te lezen.

2. bealeest
Naast het feit dat de feed van Beatrix mooi is, is zij zelf ook nog ontzettend gezellig en lief. Ik reageer regelmatig op haar story’s en daar volgt dan een leuk gesprek uit. Ik ben bij elke foto die Beatrix plaatst weer jaloers op hoe clean en toch sfeervol haar foto’s zijn.


3. mybookishempire
Céline heeft in mijn ogen een hele positieve bijdrage in de bookstagram-wereld. Haar foto’s zijn origineel en toch vrij toegankelijk en daar houd ik van! Daarnaast blogt Céline ook op haar blog. Op haar blog gaat het niet alleen over boeken, zij blogt ook over bijvoorbeeld muziek en over haar chronische ziekte.


4. Kwanteinwonderland
Kwante haar foto’s zijn allemaal van goede kwaliteit. Ze zijn allemaal in dezelfde “schone” stijl en de boeken komen goed naar voren. Kwante is daarnaast ook echt ontzettend lief en heeft mij geholpen met deze blog zonder na te denken. Haar blog vind ik stiekem nog leuker dan haar Instagram. Ze heeft een leuke manier van schrijven en maakt mij elke keer weer nieuwsgierig naar de boeken die ze recenseert.

5. the.bookbabe
Als er iemand niet mag ontbreken in deze eerste “aflevering” van inspirerende bookstagrammers is het Cisz. Cisz is wat ze noemen een topwijf! Ze beheerd mijn favoriete Facebookgroep Boekenverslinders en is daar altijd heel positief, enthousiast en behulpzaam. Letterlijk gedreven om haar liefde voor boeken te delen en te vermenigvuldigen. Naast haar inzet op de Facebookgroep heeft ze ook haar eigen Facebookpagina waar ze voornamelijk recensies schrijft. Hoe langer je Cisz hoe meer je stiekem van haar gaat houden.


Dat waren de eerste 5 Instagrammers in deze serie. Ik heb nog heel wat accounts staan die ik inspirerend vind dus er komt snel weer een nieuwe editie aan! Wie op Instagram vindt jij heel erg inspirerend? Laat het achter in de reacties. 

Geef een reactie

CommentLuv badge

6 comments

    1. Wat leuk dat je me gevonden hebt! Doe het ook nog niet zo lang dus dat is helemaal niet erg! Dankjewel vond het zelf ook een leuk idee ❤️ Word een serie dus binnenkort weer een aantal! Neem het gerust over als ek wilt!