Sally Thorne – Ik niet op jou

Uitgeverij: Harper Collins
Genre: Roman, feelgood
Bladzijdes: 352
Prijs: € 17,99
Waardering: ★★★★★

Waar gaat het boek over?

Dit staat er op de achterflap van het boek:
Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij.
Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag.
Beide laten geen gelegenheid voorbij gaan om elkaar op de stang te jagen met een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

Mijn mening

Toen ik de cover zag van dit boek was ik direct verkocht. Het heeft een frisse en zomerse uitstraling en smeekt om gelezen te worden. Ik was bij de achterflap wel een beetje huiverig, zal dit wel echt een feelgood zijn en wordt het niet te voorspelbaar? Het antwoord op beide vragen is ja! Ja, het boek voldoet aan alle wensen van een goede feelgood en ja, het is hier en daar wat voorspelbaar. Maar bij een feelgood verhaal als dit is dat niet per se iets slechts.

De karakters Joshua en Lucy zijn beide uniek en ontzettend sterk weergegeven door Sally Thorne. Het lijkt alsof je ze zelf kent en ze zo je woonkamer binnen kunnen wandelen. Het verhaal is geschreven vanuit Lucy, een grappige, slimme en gevoelige vrouw. Haar collega Joshua gedraagt zich alles behalve perfect, maar toch kon ik hem niet haten. Hij heeft iets mysterieus in zich en langzaam gedurende het boek kom je achter zijn gevoelige kant.

Sally Thorne heeft een vlotte prettige manier van schrijven waardoor je door het boekt heen vliegt. Ondanks dat het soms wat voorspelbaar is wil je wel graag weten hoe het verhaal zich voortzet en wat er met de personages gebeurt. Doordat het hele boek geschreven is vanuit het perspectief van Lucy leer je haar als lezer steeds beter kennen en uiteindelijk kan iedereen wel een punt van herkenning in haar vinden.

Al met al heb ik ontzettend genoten van deze mustread van de afgelopen zomer. Het verhaal sprak mij aan en ik ging snel door het boek heen. Thorne heeft een ijzersterk en hilarisch debuut neergezet met dit boek en ik ben benieuwd wat zij nog meer voor ons in petto heeft.


Heb jij ik niet op jou al gelezen? Was jij net zo enthousiast als ik? Laat het hieronder achter in de reacties.

Geef een reactie

CommentLuv badge

4 comments

  1. Mooie recensie van een heerlijk boek. Ik las het boek een tijd geleden in het Engels: The hating game. Zowel de Engelse titel als cover spreken mij meer aan, maar de inhoud blijft leuk.

    1. Wat leuk dat je er ook van genoten hebt! Die Engelse cover is inderdaad ook mooi, al vind ik het ook wel wat hebben dat ze hier hebben gekozen voor een cover die bij het verhaal past en ook terug komt in het verhaal. Het heeft allebei wel wat!