Recensie Shame on you – Margje Woodrow

Uitgeverij: de Fontein Jeugd
Genre:
Young Adult
Bladzijdes:
232
Prijs: € 15,99
Waardering:★★★★

Ik heb dit boek als recensie-exemplaar gekregen van de uitgeverij. Waarvoor mijn dank! Dit beïnvloed uiteraard op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het over?

Een vriendengroep kruipt stiekem onder het hekwerk van Center Parcs door en fikst voor niks een huisje. Maar al snel verandert hun chillweekend in een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich dood moet schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben geen idee. Wat wél duidelijk wordt: ze zullen hoe dan ook moeten boeten. En er is geen ontsnappen aan.

Mijn mening

Shame on you is onderdeel van de politie niet betreden serie. Dit is een overkoepelende naam voor spannende jeugdthrillers van Uitgeverij De Fontein. De boeken bevatten een Politie niet betreden-elastiek. De boeken spelen zich af in een herkenbare, hedendaagse tiener-setting en sluiten vaak aan bij actuele thema’s onder jongeren. Je kunt de serie hier bekijken.

In Shame on you kruipt een vriendengroep door het hek van een vakantiepark en regelt zo een huisje voor niets. Het zou een geweldig weekend moeten worden, maar iemand heeft het op de jongeren voorzien en maakt hun weekend tot een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich diep moet schamen, maar waarvoor? Een leuke toevoeging aan dit boek is dat er QR-codes in het boek staan die je leiden naar filmpjes die aansluiten op het boek.

Shame on you begint met een spannende proloog waardoor je meteen op scherp staat. Je wilt graag weten wat er gebeurd is en hoe het gaat aflopen. Het verhaal wordt wisselend verteld vanuit het perspectief van Indy en Jayden, allebei onderdeel van de vriendengroep. Daarnaast lezen we stukken vanuit de dader, welke nog lang onbekend blijft bij de lezer.

De spanningsboog in dit verhaal staat continue strak gespannen waardoor je door het verhaal heen vliegt. De schrijfstijl van Margje Woodrow is prettig en leest lekker weg. De spanning loopt goed op gedurende het boek, maar het is denk ik nergens echt te spannend voor de doelgroep.

De personages in dit boek zijn interessant om over te lezen en hebben een herkenbare denkwijze. Ze zijn nog jongvolwassen en daardoor kan de doelgroep zich waarschijnlijk goed in hen verdiepen. Ze maken een mooie groei door en er komen belangrijke thema’s naar voren in het verhaal.

Na het lezen van dit boek ben ik nieuwsgierig naar de andere boeken in de politie niet betreden serie en ga ik zeker ook de boeken van Margje Woodrow lezen.


Ben je ook nieuwsgierig naar dit boek? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge