Recensie Perfecte misdaad – Helen Fields (D.I. Callanach #5)

Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Thrillers & Spanning
Bladzijdes:
422
Prijs: € 20,00
Waardering:★★★

Waar gaat het over?

Stephen Berry staat op het punt om van een brug af te springen; op het laatste moment weet psycholoog hem ervan te weerhouden. Een week later wordt Stephen dood aangetroffen onderaan een klif. Inspecteur Luc Callanach en hoofdinspecteur Ava Turner onderzoeken of hij zelf sprong, of dat hij over de rand is geduwd…

Als ze dieper graven, ontdekken ze meer zaken waar een luchtje aan zit – een vrouw die dood in bad werd aangetroffen, een man die door elektrocutie om het leven is gekomen. Het lijkt of iemand deze sterfgevallen zorgvuldig heeft uitgedacht. Callanach en Turner hebben geen idee hoe dicht ze zich bevinden bij de moordenaar, die met elke moord overmoediger wordt…

Mijn mening

Perfecte misdaad is het vijfde deel in de serie rondom Ava en Luc. Dit deel begint met een zelfmoordpoging van Stephen Berry. Hij staat boven op een brug en staat op het punt om te springen als een hulpverlener hem daar vanaf kan praten. Een week later lijkt hij toch zelfmoord te hebben gepleegd wanneer hij onder een klif wordt gevonden. Als er meer verdachte zelfmoord gevallen worden gevonden denken Luc en Ava steeds meer aan moord.

Ook in dit deel onderzoeken Ava en Luc meerdere onderzoeken tegelijk. Echter is er deze keer een groot verschil; Luc Callanach kan zelf gelinkt worden aan een van de onderzoeken en wordt op non-actief gezet. Ava Turner is nog steeds de leidinggevende en houdt een hand boven het hoofd van Luc Callanach. Hierbij gaat ze haar boekje natuurlijk te buiten en hun relatie komt onder spanning te staan.

De moorden in dit deel zijn net zo gruwelijk als in eerdere delen en worden erg gedetailleerd beschreven. Helen Fields laat niets aan de verbeelding over en het is haast onvoorstelbaar wat ze bedacht heeft in deze serie. Ava Turner is in haar onderzoek continue heel dichtbij de dader en zodra je dat door hebt als lezer wordt het verhaal echt spannend.

De personages, de humor en de gruwelijke beschrijvingen maken ook dit deel weer tot een plezier om te lezen. Ava en Luc sluit je in je hart en wanneer hun relatie onder druk komt te staan is de spanning haast voelbaar als lezer. Ik ben benieuwd hoe hun relatie zich opbouwt in het volgende deel wat in augustus verschijnt. Ik kijk onwijs uit naar het volgende deel!


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit vijfde deel? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge