Recensie Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Thriller & Spanning
Bladzijdes: 360

Prijs: € 11,00
Waardering:★★★
,5

Waar gaat het boek over?

Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ookal werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun tralies voor het raam heeft.

Mijn mening

Achter gesloten deuren verscheen al in 2016 en riep al verschillende reacties op, toch had ik het boek nog altijd niet gelezen. Omdat het boek al langer in mijn kast stond besloot ik dat het tijd werd om hem eindelijk eens te lezen.

Als je begint met lezen in Achter gesloten deuren stap je in, in een diner gehost door het ogenschijnlijke perfecte echtpaar Jack en Grace. Jack is een knappe, rijke man en Grace is zijn charmante vrouw. Het diner is samen met hun vrienden en verloopt perfect, maar toch krijg je eigenlijk direct al een benauwd gevoel alsof er iets vreselijk mis is.

Het verhaal speelt zich afwisselend af in het heden en het verleden en wordt verteld vanuit het ik-perspectief van Grace. De hoofdstukken zijn goed te onderscheiden en het is duidelijk aangegeven of het over het verleden of heden gaat waardoor je er echt doorheen vliegt. De spanning wordt in het heden goed opgebouwd en wordt later overgenomen door het verleden.
Al snel in het verhaal kom je er achter dat Jack helemaal niet zo’n perfecte echtgenoot is en zelfs enige emotie lijkt te missen en dat Grace ontzettend veel over heeft voor haar zusje Millie, die verstandelijk beperkt is.
Doordat we lezen vanuit het ik-percentage van Grace leef je al snel met haar mee en krijg je een hekel aan Jack. Het beklemmende en benauwde gevoel van Grace is voelbaar voor de lezer en houdt je in zijn greep.

Tijdens het lezen had ik wel vrij snel door waar het boek naar toe zou gaan en wat er zou gaan gebeuren. Ik had gehoopt dat ik het mis had en dat er een plottwist zou aankomen waar je u tegen zegt, helaas bleef die uit. De manier waarop het gebeurde verraste mij en was erg goed uitgedacht. Het was dus niet het plot wat mij vast hield, maar de manier waarop. De schrijfstijl en de manier van spanning opbouwen hebben hier zeker bij geholpen. De schrijfstijl is vlot en leest prettig weg.

Achter gesloten deuren is een spannende thriller die goed in elkaar steekt. Het grijpt je bij de keel en laat je pas los bij de laatste bladzijde. Het is een psychologisch verhaal wat je nog een tijd bezig houdt na het lezen. Achter gesloten deuren laat zien dat perfectie niet bestaat en dat het gras niet altijd groener is bij de buren.


Ben je nieuwsgierig geworden naar Achter gesloten deuren van B.A. Paris? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link. Dit is een affiliate link. Kost jou niets extra’s, maar levert mij een kleine bijdrage op.

Geef een reactie

CommentLuv badge