Boeken waar ik naar uit kijk najaar 2020 – LS Amsterdam

Terwijl de zomer in Nederland nog goed en wel moet beginnen komen de uitgeverijen langzaam met hun najaar brochure uit. Benieuwd naar welke boeken ik uit kijk? Vandaag behandel ik de boeken bij LS Amsterdam.

Op goed geluk – Jenny Colgan
Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen: welk boek helpt tegen liefdesverdriet bijvoorbeeld, en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

In een ander leven – Josie Silver
Als Lydia op haar verjaardag haar verloofde Freddie verliest bij een tragisch auto-ongeluk, weet ze zeker dat ze nooit meer zal kunnen liefhebben. Alles wat ze wil is zich binnenshuis verstoppen en huilen tot haar ogen eruit vallen. Maar Lydia weet dat Freddie zou willen dat ze doorgaat, dus pakt ze op aanraden van beste vriend Jonah en zus Elle het leven weer op. Dan gebeurt er iets ongelooflijks waardoor Lydia een kans krijgt op haar oude leven met Freddie. Maar wat als er iemand in haar nieuwe leven is die wil dat ze blijft?

Jaloezie – Sofie Sarenbrant
Het laatste wat rechercheur Emma Sköld zich herinnert na een vijf maanden lange coma is dat ze haar baby achterliet bij haar vriend. Hij heeft de zorg echter overgelaten aan zijn ex-vriendin, en die wil de rol van invalmoeder niet zomaar opgeven. Sterker nog, ze neemt zelfs een baan in het ziekenhuis waar Emma herstelt ome en oogje in het zeil te houden. Als Emma vervolgens wordt verplaatst naar een open afdeling komt alles in een stroomversnelling. Heeft iemand het op Emma voorzien?

Goede buren Mattias Edvardsson
Micke en Bianca verhuizen naar een idyllische woonwijk die perfect lijkt voor hun gezin. Maar als ze hun buren leren kennen, komt er een gevoel van onbehagen op. Als Bianca ernstig gewond raakt, lijkt het in eerste instantie een tragisch ongeluk te zijn. Terwijl ze vecht voor haar leven in het ziekenhuis, groeit de twijfel bij de politie en de buurt.
Micke heeft altijd in gerechtigheid geloofd. Maar wat gebeurt er als de enige uitweg lijkt te zijn om het recht in eigen hand te nemen?

Schaduwspoor – Erik Betten
Het is het nieuws van de dag: tussen Amsterdam en Rotterdam zien steeds meer mensen een oude stoomtrein over het spoor razen. Mensen die instappen verdwijnen spoorloos. Amateurpodcastmaker Clemens van der Geest wacht al tijden op een goed verhaal om haar show nieuw leven in te blazen en duikt in de geruchten over de geheimzinnige waarnemingen. Maar de geestverschijningen rakelen bij Clemens meer op dan haar lief is. Haar familie bewaart een geheim dat teruggaat tot een fatale rit in 1882… een geheim dat wel eens de sleutel kan zijn tot de verdwijningen.

Overlevingslied – Paul Tremblay
Massachusetts wordt geteisterd door een verraderlijk virus met de symptomen van hondsdolheid en dat wordt verspreid door speeksel. Maar in tegenstelling tot hondsdolheid, heeft deze ongekende ziekte een angstaanjagend korte incubatietijd van een uur. Besmette patiënten worden knettergek en ervaren een drang om zoveel mogelijk andere mensen te bijten en te infecteren, vooraleer hen een onvermijdelijke dood wacht. De ziekenhuizen zijn overvol, de hysterie is uitgebroken, mensen leven in quarantaine en een avondklok is ingesteld.
En toch lijken de noodprotocollen van de regeren te haperen. Dokter Ramola Rams Sherman, een zachtaardige kinderarts krijgt een hysterische oproep van haar hoogzwangere vriendin, Nathalie. Nathalie’s man is vermoord, nadat hij venijnig aangevallen werd door een besmette buur. In een poging haar man te redden, werd ook Nathalie gebeten. Zullen Nathalie en Rams de huiveringwekkende, en soms dodelijke uitdagingen op hun pad overwinnen en zullen ze het leven van Nathalie en haar ongeboren kind redden?

Een voor een – Ruth Ware
Het sneeuwt in het exclusieve alpineskigebied Saint Antoine, terwijl de aandeelhouders en directeuren van Snoop – de populairste app voor nieuwe muziek – samenkomen om over een buy-out van een miljard dollar te beslissen. Of ze worden allemaal miljonair, of sommige blijven in de kou staan.
De deadline nadert en door onenigheid loopt de spanning hoog op. Dan snijdt een lawine het chalet af van de hulpdiensten en verdwijnt een bestuurslid in de sneeuw. Zou iemand overgaan tot moord om te krijgen wat hij of zij wil? Zitten ze gevangen met een moordenaar? En hoelang duurt het voordat deze weer toeslaat?

Geef een reactie

CommentLuv badge

3 comments