Wat te doen wanneer je binnen moet blijven?

Het zijn rare tijden. Het Corona virus heeft Nederland, en eigenlijk de hele wereld, in zijn greep. Mensen hamsteren de hele winkel leeg. Onlangs maakte het kabinet bekent dat alle scholen, eet- en drinkgelegenheden, kinderopvangorganisaties, sportclubs, sauna’s en coffeeshops moeten sluiten. Eerder was er al een oproep gedaan naar werkend Nederland; werk indien dit mogelijk is thuis. Het is natuurlijk fijn om wat meer thuis te zijn, maar wat kun je doen als je je begint te vervelen?

Lees een boek
Lezen is natuurlijk altijd fijn om te doen, maar nu heb je er waarschijnlijk meer de tijd voor. Nu is het moment dat je eindelijk dat dikke boek uit je kast kunt lezen of je to be read list eindelijk inkorten. Ik kan je Begin Again van Mona Kasten heel erg aanraden. Of pak eens een managementboek op en wellicht leer je er nog wat van, de schrijfstijl van Brené Brown zijn erg informatief en haar schrijfstijl is erg prettig.

Plan een grote schoonmaak in
Dit is vast zo’n klusje die al een hele tijd op je To-do lijst staat, maar waar je maar niet aan toe komt. Dit is natuurlijk het moment. Doe dan vooral de grote klussen zoals het lappen van de ramen en het volledig schoon boenen van de keuken of de badkamer.

Luister naar een podcast
Een podcast is een audio fragment dat je op elk gewenst moment kunt afluisteren. Er is een groot aanbod van podcast afleveringen over allerlei onderwerpen. Zo is er bijvoorbeeld een podcast van Wie is de mol, een podcast over wielrennen, over persoonlijke groei en ondernemen, maar ook over bijvoorbeeld geschiedenis, politiek en gezondheidszorg. Ik zelf vind bijvoorbeeld Janne Schuijn erg interessant.

Lees blogs
Er worden elke dag weer interessante blogberichten online gezet over verschillende onderwerpen. Je kunt natuurlijk mijn oude blogs terug lezen, maar je kunt ook veel leuke berichten vinden bij deze meiden Céline, Priscilla, Alex, Axelle. Als je niet zo van boeken blogs houdt zijn de volgende blogs naar mijn mening erg leuk om te lezen SomedayToday, Mar-Joya en Mommyhood.

Kijk een serie of film
Je kunt natuurlijk ook een serie binge watchen of je favoriete serie nogmaals kijken. Je kunt ook tijdelijk een Videoland of Netflix account nemen om deze maand door te komen. Superguide publiceerde onlangs een artikel over de 10 beste films op Netflix. Die zou je kunnen kijken.

Denk in deze tijd vooral aan elkaar en zorg voor elkaar en jezelf. Hoe sneller we hier doorheen zijn.
Heb jij nog tips om de dagen door te komen? Laten we elkaar in de reacties helpen.

Geef een reactie

CommentLuv badge

6 comments

    1. Dat geloof ik ja! Opruimen verzet inderdaad je gedachtes, lekker met harde muziek op hahah!
      Ik ben overdag aan het werk op kantoor zolang dat kan, ’s avonds zit ik of serie te kijken of te lezen en moet nog studeren! haha

  1. Ik merk dat het mij heel erg helpt om ook even te wandelen. Even naar buiten, frisse neus halen en mijn hoofd leeg maken. Natuurlijk wel op plekken waar weinig mensen zijn en als je al mensen tegenkomt daar goed afstand van te houden. Het zijn echt gekke tijden en ik probeer vooral de hoeveelheid nieuws dat ik binnen krijg te beperken. Anders blijft mijn hoofd maar malen over al het nieuws en kan ik me verder totaal niet concentreren. Gelukkig volg ik nog vakken aan de universiteit, dus daar kan ik mezelf ook mee druk houden.
    Marieke onlangs geplaatst…Gek van Clementine – Lex MartinMy Profile

    1. Ik probeer nu inderdaad mijn nieuws inname te beperken. Ik heb de radio aan voor nood nieuws en verder probeer ik de berichten te verminderen. Het zijn inderdaad gekke tijden