Recensie Langs de lijn – Karin de Graaff

Uitgeverij: Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig
Genre: Roman
Bladzijdes:
400
Prijs: € 17,50
Waardering: ★★★★

Ik heb dit boek ontvangen van de schrijfster zelf, Karin de Graaff, waarvoor mijn dank. Bedankt voor je vertrouwen! Dit heeft op geen enkele manier mijn recensie beïnvloed.

Waar gaat het boek over?

Op zaterdagochtend speelt er meer dan voetbal alleen…

Hoe pak je de draad op als de liefde van je leven je is ontnomen? Voetbalmoeder Anouk weet niet wat haar overkomt als ze de nieuwe voetbaltrainer van haar zoontje ontmoet. Zes jaar na het overlijden van haar man bezorgd Ruud haar gevoelens waarvan ze dacht dat die waren verdwenen.
Al die vlinders brengen Anouk volop in verwarring. En waarom valt ze nou net voor een getrouwde man? Wat ze niet weet is dat Ruud worstelt met zijn nogal wispelturige ex.

Bij dezelfde dorpsclub duikt voetbalhater Kim op die haar broertje komt ophalen. Ze valt als een blok voor Branco. Hij is een profvoetballer. Die waarheid houdt hij vanwege Kims hartgrondige voetbalafkeer nog even voor zich. Maar hoe lang kan hij dat spel blijven spelen?

Mijn mening

De omschrijving kan misschien vermoeden dat het verhaal wat oppervlakkig is, maar niets is minder waar. Direct bij de proloog weet ze mijn aandacht vast te pakken en niet meer los te laten. Het is alsof Karin je bij de hand pakt en je meeneemt door het hele verhaal.

Aan het begin moest ik wel even wennen aan de vele personages. Ik ben wel boeken gewend met meerdere personages, maar meestal is het dan een hoofdstuk per personage. Hier worden de verhaallijnen onderscheiden door een witregel en dat was voor mij aan het begin een beetje verwarrend. Ik kwam echter al snel in het ritme van Anouk, Kim, Ruud, Branco, Evelyn en Ineke.

Alles was relatief. Ruzietjes, irritaties tussen mensen. Allemaal energieverspilling. Geniet van de tijd die je met elkaar kunt delen.

Hoewel het verhaal zich grotendeels rond de voetbalclub HEVO afspeelt komen er naast voetbal ook alledaagse onderwerpen aan bod zoals liefde, verdriet, verwachtingen en vooroordelen en allemaal levensecht beschreven.
De personages vond ik allemaal stuk voor stuk interessant en hun leven vond ik boeiend. De meeste affiniteit voelde ik met Kim. Niet dat ik een voetbalhater ben want ik ben groot voetbal liefhebber, maar omdat ik qua leven en leeftijd het meeste met haar overeenkom.

Maar ook Branco vond ik een heel leuk personage om te leren kennen. Gewoon alles aan dit verhaal klopt en komt allemaal perfect samen en op het eind krijgt Karin je nog volledig in haar greep door een spannend element toe te voegen aan het verhaal, waarbij je nog even denkt ‘Het zal toch niet waar zijn’. Een boek met een lach en een traan dus.

Al met al heb ik als voetballiefhebber onwijs genoten van dit boek. De levensechte beschrijving van de gebeurtenissen, de voetbalpraatjes en als extra puntje kwam ook mijn lievelingsclub Ajax nog even voorbij. Met Langs de lijn heeft Karin de Graaff een goede roman neergezet. Ik ga Karin de Graaff in ieder geval in de gaten houden en hopen dat we nog meer van deze schrijfster gaan horen.

Geef een reactie

CommentLuv badge

2 comments