Blogtour Apollo’s ondergang – Rom Molemaker

Voor de blogtour van Uitgeverij Holland mocht ik het boek lezen en recenseren. Hiervoor wil ik de uitgeverij bedanken. Het ontvangen van dit boek heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn recensie.

Uitgeverij: Uitgeversmaatschappij Holland B.V.
Genre: Young Adult
Bladzijdes: 160
Prijs: € 14,99

Waardering: ★★★★

Waar gaat het boek over

Als iemand me had kunnen garanderen dat ik Apollo Vrieling nooit meer zou tegenkomen, echt mijn héle leven niet, zou ik dat van harte hebben toegejuicht. Want hij is de gevaarlijkste misgeboorte die bestaat. De kans dat ik hen ombreng, is groter dan de kans dat ik hem alleen maar in elkaar sla. En als er iemand is die denkt dat dit bij wijze van spreken is, heeft het mis.

Mijn mening

Lester Stevens is een moeilijk opvoedbare jongen en wordt door zijn moeder naar de jeugdinstelling Dr. Predikman gestuurd, waar jongeren in groepen in verschillende huizen wonen. Wanneer je een nieuwe bewoner bent krijg je een ouderejaars als begeleider toegewezen, zo komt Lester in aanraking met Apollo Vrieling.

Rom Molemaker is een man van weinig woorden. In een kleine 160 pagina’s heeft hij het hele verhaal verteld en is het afgerond. Je leest het boek vanuit de hoofdpersonage Lester Stevens. Jongeren kunnen zich waarschijnlijk goed identificeren met de personages in het verhaal. Angst, verraad, vriendschap en vertrouwen zijn onderwerpen die centraal staan in dit verhaal.

Het verhaal leest vlot en lekker weg. Ik begon er ’s ochtends in de bus op weg naar school in en ’s avonds thuis las ik hem uit. Dit komt niet alleen omdat het verhaal weinig bladzijdes bevat, maar ook omdat Rom Molemaker de spanning goed weet op te bouwen en op bepaalde momenten vast te houden. Ik kan mij goed voorstellen dat jongeren dit boek oprecht spannend vinden.

De omgeving waar het verhaal zich afspeelt wekte mijn interesse en vind ik origineel gevonden. Zowel de indeling als de regels van de jeugdinstelling doen je in verbazing vallen en zijn moeilijk te geloven. Het maakt het verhaal wel boeiender. Het einde vind ik goed geschreven door Molemaker. Hij geeft net genoeg informatie, maar laat het einde open om zelf in te vullen en te vormen met de feiten die zijn gegeven, wat ik een leuke toevoeging vind aan het boek.

Al met al vond ik het een vermakelijk boek om te lezen en vond ik het verhaal zeker boeiend. Wel is het vooral een boek voor jongeren, ondanks dat er wel een fijne portie spanning in zit. Het nodigt mij in ieder geval uit om de andere boeken van Rom Molemaker ook een kans te geven.


Heb jij wel eens een boek gelezen van Rom Molemaker?

Geef een reactie

CommentLuv badge