Daniel Cole – Ragdoll (Ragoll #1)

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff B.V.
Genre: Thrillers & Spanning
Bladzijdes: 400
Prijs: € 11,00
Waardering: ★★★★★

Waar gaat het boek over?

Ragdoll is geen rechttoe rechtaan thriller en is wel een tikkeltje gruwelijker dan de thrillers die ik tot nu toe las. Een moordenaar vermoord in Londen zes mensen en zaagt de slachtoffers daarna in stukjes. De verschillende slachtoffers worden samen tot een “lappenpop” gefabriceerd en opgehangen in een appartement tegenover de woning van rechercheur William Fawkes.
William Fawkes was een tijdlang geschorst, omdat hij in de rechtszaal een vermoedelijke seriemoordenaar had aangevallen nadat de jury hem vrijgesproken had.
William Fawkes, die de bijnaam Wolf heeft, mag aan deze nieuwe zaak gaan werken en krijgt de zaak om het op te lossen. Top overmaat van ramp stuurt de nieuwe seriemoordenaar ook nog een lijst met toekomstige slachtoffers naar Wolf zijn ex-vrouw die journaliste is en dat is het begin van een kat-en-muis-spelletje.

Mijn mening

Ragdoll is het debuut van Daniel Cole, en wat voor eentje! Het verhaal is origineel en een van de betere thrillers die ik sinds tijden heb gelezen.

Ondanks de vele bladzijdes is dit boek van het begin tot het eind spannend. Met de vondst van de “lappenpop” speelt Cole in op de fantasie van de lezer. De beeldende manier van schrijven maakt dat je de lugubere vondst voor je ziet en het onder je huid gaat zitten. Omdat de mensen op de lijst nog leven wordt het een race tegen de klok om de moordenaar te vinden en dit weet Cole perfect op de lezer over te brengen.

De personages in dit boek zijn sterk neergezet en hebben allemaal hun eigen karakter. Wolf is een mysterieuze man met een sterke persoonlijkheid. Je hebt tijdens het lezen niet het idee dat je hem echt leert kennen, maar dat past juist goed bij zijn rol. Emily Baxter is een sterke onafhankelijke vrouw die en een gesloten karakter heeft. Ze neemt de jonge rechercheur Edmunds, die over is gekomen van de afdeling van fraude, onder haar hoede. De personages zijn zo neergezet dat je een band met ze krijgt.

Ik heb onwijs van dit debuut genoten van Cole en heb er onwijs van genoten. De spanning was om te snijden. Telkens als ik dacht dat het verhaal voorspelbaar werd, veranderde Cola van koers. Deze thriller is spannend, vernieuwend, verfrissend en uniek in zijn soort.


Heb jij dit thriller debuut al gelezen? Wat vond jij ervan? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

CommentLuv badge

2 comments